Tvoje grlo je tvoja snaga.

Pojmovnik

Cetilpiridinijev klorid
Antiseptik koji se nalazi u Septoletama plus med i limeta te Septoletama divlja trešnja. Djeluje na različite bakterije, viruse i gljivice.

Benzidamin
Benzidamin je djelatna tvar s protuupalnim i analgetskim učinkom (ublažava bol) koja se uglavnom upotrebljava za liječenje upalnih stanje usno-ždrijelne šupljine. Blokira molekule koje su uključene u upalu i time smanjuje lokalne znakove upale, kao što su bol, crvenilo, otok, toplina i narušena funkcija.

Antiseptici
Djelatne tvari koje uništavaju razne mikrobe. Neki antiseptici uništavaju samo bakterije, neki bakterije i gljivice, a neki i viruse. Cetilpiridinijev klorid u Septoletama djeluju na razne vrste bakterija, virusa i gljivica.

Antibiotici
Lijekovi koji uništavaju ili zaustavljaju rast bakterija. Međutim, može se razviti otpornost bakterija na antibiotike, koja ih čini neučinkovitima čak i kad su nužno potrebni. Zato se preporučuje racionalna upotreba antibiotika.

Ozbiljnije upale grla
Nakon infekcije, umnaženje virusa u ustima i grlu uzrokuje oštećenje sluznice. Upala koja nastaje uslijed takva oštećenja potiče povećanu proizvodnju sluzi, što je idealan okoliš za umnaženje bakterija. Na taj način povećava se mogućnost nastanka sekundarne bakterijske infekcije koja se dalje može proširiti na paranazalne sinuse, uši i pluća.

Prirodna mikroflora
Mikrobi koji su obično prisutni u ljudskom tijelu i imaju zaštitnu funkciju (štite organizam od infekcija štetnim mikrobima).

Anestetik
Anestetik je lijek koji uzrokuje reverzibilan (privremeni) gubitak osjeta. Analgetici (lijekovi protiv boli), za razliku od anestetika, ublažavaju bol bez eliminiranja osjeta.